Dissabte 11 de juny – Familiars i cuidadors: Testimonis i pràctiques per millorar la qualitat de vida

Dissabte 11 de juny de 2016, de 10.00 a 13.30

Biblioteca Miquel Batllori (Volpelleres)

Carrer de Pau Muñoz, 3-5  08174 Sant Cugat del Vallès

INSCRIPCIÓ

Familiars i cuidadors:

Testimonis i pràctiques per millorar la qualitat de vida.

 Activitat gratuïta adreçada a:

– Familiars de persones en situació de dependència.

– Cuidadors i professionals que s’ocupen de l’atenció domiciliària de persones que viuen en situació de dependència.

– Persones i professionals que treballen cuidant altres persones (treballadors informals, mestres, personal sanitari, treballadors socials, monitors de casals, etc.).

Les persones que s’hi inscriguin prèviament per mail (lipauab@gmail.com) rebran un certificat de participació del Projecte Europeu Together (UAB-Unió Europea).

 Organitza

Resum

L’atenció a persones dependents –siguin nens o persones grans– provoca emocions oposades, i això en el cuidador pot generar cansament i esgotament.

Tot cuidador pot optimitzar les seves pròpies estratègies per no només cuidar, sinó també acompanyar: ser flexible, resilient i creatiu; contenir, resoldre i decidir.

El cuidador que sap agafar perspectiva no només es pot cuidar a si mateix, sinó que també pot aprendre a connectar millor amb les necessitats dels altres.

Un equip format per cuidadores domiciliàries de Sant Cugat, professors de la UAB i una fotògrafa vivencial ens proposen pistes de salut i noves eines prosocials per viure millor el rol de cuidador o cuidadora; tot això, a través dels resultats d’un projecte europeu.

Acte gratuït, places limitades. Per obtenir certificat de participació (UAB-Unió Europea) es requereix inscripció prèvia a lipauab@gmail.com o a través del formulari de contacte 

Programa

10.00 Inscripcions i recollida de material.

    • 10.30 Acompanyar i cuidar els altres prevenint l’esgotament. El Projecte Internacional TOGETHER (Lucía Cortés, cuidadora; Yoshira Porto, cuidadora; Dra. Pilar Escotorin, LIPA – UAB)
    • Entrenar la mirada a través de la fotografia: Fotografia Vivencial i Prosocialitat.  La fotografia com a recurs revelador. Presentació interactiva de la mostra fotogràfica del projecte TOGETHER: històries, casos i testimonis. (Raquel Banchio, fotògrafa i Dra. Pilar Escotorin)

Pausa Cafè

    • Com connectar més i millor amb els altres. Un model de comunicació que sana i cuida la nostra salut mental: la comunicació prosocial 

(Dr. Robert Roche, LIPA-UAB)

13.30 Cloenda i entrega de certificats de participació.

logs evento